Прес-центр17 червня 2021, 11:06

Для сучасних дітей, які поринули в еру Інтернету, є реальні загрози їх життю, здоров’ю та сексуальні ризики

Агентством Proinsight Lab у партнерстві з Уповноваженим Президента України з прав дитини та Міжнародною благодійною організацією «Служба порятунку дітей» було проведено соціологічне дослідження, яке показало:  для сучасних дітей, які поринули в еру Інтернету, є реальні загрози їх  життю, здоров’ю та  сексуальні ризики.  Тому важливо формувати у дітей обізнаність, як запобігти та як діяти при відповідних загрозах.

Відділ освіти, охорони здоров’я, культури та спорту Сєвєродонецької РДА з  огляду на гостру актуальність зазначеної проблематики рекомендує матеріали для занять з дітьми для батьків та педагогічних працівників, які можна знайти за посиланнями: https://stop-sexting.in.ua/category/materials/.

Всі наявні уроки розміщені у папках згідно з віковими категоріями учнів. Обравши потрібну папку, можна безкоштовно завантажити всі необхідні матеріали для проведення уроків. Проведення уроку з учнями передбачає можливість отримати електронний документ, що засвідчує проведення уроку. Документ надається у відповідь на заповнену форму за посиланням: https://cutt.ly/inzj0aj

Якщо перед проведенням уроку вчителі прагнуть дізнатись більше про особливості захищеності дітей в цифровому середовищі та про роль вчителя у цьому, для вільного перегляду доступний спеціалізований вебінар «Як педагогічні працівники можуть створити безпечний онлайн - простір для учнів», що розміщений у вільному доступі за посиланням: https://cutt.ly/bnErT3J

Рекомендовані заняття актуальні для проведення у літніх таборах для учнів 1-11 класів. Під час літньої оздоровчої кампанії.