Прес-центр16 cічня 2021, 13:01

До суду спрямовано обвинувальний акт за фактом незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення

 

Досудовим розслідуванням встановлено, що у червні 2019 року місцевий мешканець всупереч приписів ст.ст.19, 20 Кодексу України «Про надра», ст.ст.57, 125, 126 Земельного Кодексу України, які встановлюють порядок виникнення права використання земельної ділянки, а також порушивши вимоги ст.56 Кодексу України «Про надра», не маючи спеціального дозволу на роботу з видобутку корисних копалин, на земельній ділянці, розташованій за межами села Троїцьке Попаснянського району Луганської області організував незаконне видобування пісковику, який віднесений до корисних копалин загальнодержавного значення.

Наразі обвинувальний акт за вказаним фактом спрямовано до Попаснянського районного суду Луганської області за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 240 КК України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від трьох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Підготував начальник Попаснянського відділу місцевої прокуратури Д. Черненко