Прес-центр8 травня 2021, 11:05

Дорогі ветерани, шановні жителі Сєвєродонецького району, друзі!

Дорогі ветерани, шановні жителі Сєвєродонецького району, друзі!
Щороку 8–9 травня, у час розмаїття весняної зелені, світ стишує крок, адже подумки вкотре звертається до осмислення подій, що стали майже фінальними акордами масштабної трагедії ХХ століття – Другої світової війни.
Українці – миролюбива нація, натомість, позбавлені на той час власної державності, змушені були брати участь у страшному молоху, який захопив світ 1 вересня 1939 року.
Ціна Перемоги у Другій світовій війні – мільйони загиблих на полях бою, у концтаборах та на примусових роботах, навіки зламані людські долі, ненароджені діти, невимовний біль та горе учасників воєнних подій.
Про це щороку нам нагадують численні прізвища на Меморіалах Слави і братських могилах, якими рясно усипана українська земля.
У підсумку, агресора зупинили спільними зусиллями – нацизм було знищено і засуджено. Свідченням колосального внеску українців у перемогу над нацизмом стало визнання України у 1945 році засновницею ООН – на рівні з іншими державами.
Пам’ять про події Другої світової робить нас мудрішими і сильнішими. І нехай 76-ту річницю Перемоги ми зустрічаємо у час, коли знову доводиться відстоювати свободу та територіальну цілісність нашої держави, ми віримо в перемогу. Адже, нинішні захисники своєї Батьківщини – нащадки героїв Другої світової війни.
Вічна і нетлінна слава тим, хто не повернувся з війни. Низький уклін і повага учасникам Другої світової. Пам’ятаємо, шануємо, пишаємось!
Від щирого серця вітаю наших ветеранів, усіх нас із Днем пам’яті та примирення, із Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій війні!
Миру всім нам, єдності, свободи, щастя, злагоди та добробуту кожній родині!
Зі святом!
З повагою
Голова Сєвєродонецької районної державної адміністрації Роман Власенко