Прес-центр11 серпня 2021, 14:08

"Місцева влада – помічник для бізнесу!"

«Місцева влада – помічник для бізнесу, і ми це поступово доводимо!» – відзначив Роман Власенко на засіданні Ради підприємців Сєвєродонецького району
11 серпня 2021 року під головуванням першого заступника голови Луганської облдержадміністрації Олексія Смирнова проведено засідання ради підприємців Сєвєродонецького району, створеної у травні цього року.
Члени районної ради підприємців представляють всі шість громад району, при чому деякі є членами місцевих рад підприємців, що дозволяє максимально поширити комунікацію між рівнями рад та об’єднатися бізнесменам.
Цього разу на засідання були запрошені керівники служб обласного рівня: Регіонального відділення Фонду держмайна по Донецькій і Луганській областях, ГУ ДПС у Луганській області, ГУ ПФУ в Луганській області, Східного міжрегіонального управління Держпраці. Запрошені розповіли про можливість та механізм ініціювання приватизації державного майна, про новини та проблемні питання в сферах трудового, податкового та пенсійного законодавства. Представники влади розповіли, як не допустити порушень законодавства у цих сферах та не допустити накладення будь-яких санкцій. Дискусія була жвавою, а на всі питання підприємці отримали кваліфіковані відповіді відповідних фахівців.
Також було запрошено голову правління кооперативу «Вогник» Геннадія Лелякова, який презентував вже реалізований енергозберігаючий проєкт та розповів про можливість його поширення.
Членкиня районної ради підприємців Валентина Агафонова розповіла про запланований спільно з херсонськими партнерами фестиваль «Баштан-Фест», який відбудеться на березі Сіверського Дінця між містами Сєвєродонецьк та Лисичанськ на водній станції 24 серпня о 10-00 годині та запросила на цей захід всіх присутніх.
Перший заступник голови райдержадміністрації Євген Жданов розповів про найбільш масштабну виставку в світі за останні 100 років «Експо 2020», яка розпочинається з 1 жовтня у м. Дубай.
Голова райдержадміністрації Роман Власенко виступив перед радою підприємців з ініціативою всім разом відвідати міста Львів та Івано-Франківськ, де є можливість ознайомитися з ефективними прикладами згуртованості бізнесу, колективним відстоюванням своїх прав, співпраці бізнесу із владою, успішними реалізованими проєктами громадянського суспільства та бізнесу тощо.
Підприємці одноголосно погодилися, розуміючи важливість цієї ініціативи.
Про деякі розглянуті питання розповімо більш детально в наступних публікаціях.