Прес-центр19 cічня 2021, 10:01

Місцевому мешканцю повідомлено про підозру у публічному вживанні наркотичних засобів на території навчального закладу

Досудовим розслідуванням встановлено, що місцевий мешканець наприкінці 2020 року самостійно незаконно виготовив, придбав та зберігав протягом нетривалого часу за місцем свого мешкання особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс.

В січні 2021 року під час перебування на території одного з навчальних закладів району підозрюваний публічно почав вживати зазначені наркотичні засоби шляхом куріння, не реагуючи на зауваження сторонніх осіб, які і повідомили про вказаний факт до поліції.

За результатами місцевому мешканцю повідомлено про підозру у незаконному виготовленні, придбанні, зберіганні наркотичних засобів без мети збуту (ч. 1 ст. 309 КК України) та публічному  вживанні наркотичних засобів на території одного з навальних закладів (ч. 1 ст. 316 КК України).  

Санкція частини першої статті 309 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років.

Санкція частини першої статті 316 КК України  передбачає покарання у вигляді обмеженням волі на строк до чотирьох років або позбавленням волі на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Підготував прокурор відділу місцевої прокуратури    О. Суббота