Прес-центр13 вересня 2024, 11:09

На Дніпропетровщині пройшла зустріч попаснян

На початку вересня місто Попасна відзначило чергову річницю свого утворення. Нині переважна більшість попаснян знаходиться далеко від свого тимчасово окупованого міста (втретє за свою офіційну історію) і тому формат зустрічі 86 – ї річниці суттєво відрізнявся від попередніх днів народження.

12 вересня у місті Жовті Води Дніпропетровської області пройшла зустріч мешканців Попаснянської міської територіальної громади, приурочена до відзначення 86-ї річниці утворення міста Попасна.

Зустрітись із земляками також прибули очільник області Артем Лисогор, голова Сєвєродонецької районної державної адміністрації Роман Власенко, керівник Попаснянської МВА Микола Ханатов, міський голова Жовтих Вод Дмитро Ханіс.

Вже більше двох років триває героїчний спротив українців російському повномасштабному вторгненню. На жаль, ціною непоправних втрат наших захисників і захисниць. Серед них – уродженці всіх регіонів України, зокрема, і наші земляки. Виборюючи свободу Батьківщини, вони віддали своє життя, не маючи можливості бути похованими у рідній землі. Нині синьо – жовті стяги рясніють на їх могилах на кладовищах у різних містах і селах нашої країни.

В пам'ять про Героїв посадовці поклали квіти до Меморіалу пам’яті та слави загиблим воїнам в російсько - українській війні та до місця поховання попаснянина Сергія Макаренка, який загинув захищаючи незалежність та суверенітет нашої держави.

Цього дня попасняни, які знайшли прихисток на Дніпропетровщині, долучились до символічного футбольного матчу з місцевою командою, мали можливість ознайомитись із фотовиставками «Загинули захищаючи Україну» та «Місто До та Після», а також виставкою картин Юлії Бондаревої. Для дітей були проведені конкурси та розваги, а наприкінці кожна дитина отримала подарунки. Всі ж присутні - діти і дорослі - отримали «порцію» позитиву від чудового концерту заслужених артистів України і колективу «НЕСКОРЕНІ-21» школи олімпійської освіти Попаснянського ліцею №21.

В ході офіційної частини зустрічі попаснян привітали Артем Лисогор, Микола Ханатов, Роман Власенко, Дмитро Ханіс.

«Сьогодні ми переживаємо складні часи, складні періоди життя, сьогодні треба триматись, гуртуватись, підтримувати один одного, вірити в свої сили, вірити в мирне майбутнє для нас і наших дітей! Попасна залишається в наших серцях, в наших спогадах, залишається в наших мріях і надіях на повернення! Бажаю, щоб наші спільні мрії і надії на Перемогу і повернення здійснилися», - звернувся до земляків Роман Власенко.

Голова Сєвєродонецької РДА – начальник РВА вручив відзнаки та подяки районної адміністрації волонтерам Алі і Наталії Мамедовим, Артему Трохимцю, начальнику служби у справах дітей Попаснянської міської військової адміністрації Наталії Клименко та головному спеціалісту сектору з питань гуманітарної роботи відділу соціального захисту населення та охорони здоров’я Попаснянської МВА Юлії Бондарєвій.