Прес-центр6 вересня 2021, 10:09

На Луганщині пройшов Фестиваль думок-2021

На Луганщині пройшов Фестиваль думок-2021.
Фестиваль думок – це відкрита платформа для обговорення соціально важливих питань, де кожен може озвучити свою думку і отримати зворотній зв’язок.
4 вересня у Сєвєродонецьку в рамках фесту одночасно працювали шість локацій, на яких протягом дня пройшло 25 панельних дискусій. Експерти та учасники Фестивалю висловлювали своє бачення щодо того, як рятувати екологію регіону та як впроваджувати неформальну освіту, обговорили перспективи цифровізації України, можливість запровадження електронного голосування на виборах, хід та підсумки реалізації медичної реформи та інше.
В якості спікера, участь в одній із панельних дискусій взяв Роман Власенко – голова Сєвєродонецької РДА.
Він висловив своє бачення щодо можливості проведення електронних виборів, зокрема, у громадах, що знаходяться у прифронтових зонах. В ході обговорення було зазначено, що на перших виборах в Естонії в 2004 році, де була можливість проголосувати онлайн, нею скористалися 0,9 відсотків виборців, на останніх в 2018 - уже 40 відсотків.
Одночасно з дискусійними майданчиками були організовані виставки робіт «Фотомайстерня важливих історій», інтерактивна арт-інсталяція «Від Сєвєродонецька до Львова, від України до Данії», майстер-клас по виготовленню солодких квітів «Солодкі фантазії» та концерт музичного гурту з Естонії.
5 вересня виїзна локація фестивалю працювала на Привільнянському плацдармі, де учасники дискусії говорили про туризм у регіоні і розвінчували міфи про Луганщину.
Нагадаємо, організаторами Фестивалю думок виступають Восток SOS та естонська організація MTÜ Mondo за фінансової підтримки Програми США «Development Cooperation Partnership» (DCP), фонду співробітництва у сфері розвитку Міністерства закордонних справ Естонії (Estonian Ministry of Foreign Affairs / Välisministeerium) та Посольства Естонської Республіки в Україні (Estonian Embassy in Kyiv).