Прес-центр29 липня 2021, 09:07

На Луганщині встановилась надзвичайно спекотна погода, тому час нагадати про сезонні обмеження руху

На Луганщині встановилась надзвичайно спекотна погода, тому час нагадати про сезонні обмеження руху.
З 1 червня 2021 року на дорогах Луганщини діють обмеження руху великовагового транспорту загальною вагою понад 24 тонни і навантаженням на вісь більш 7 тонн, при температурі повітря більше +28С.
Обмеження руху великогабаритних транспортних засобів введені згідно законів України «Про дорожній рух», «Про автомобільні дороги» та постанови Кабінету Міністрів України від 27.06.2007 № 879 «Про заходи щодо збереження автомобільних доріг загального користування», з метою зменшення руйнувань асфальтобетонного покриття доріг при температурних показниках повітря вище +28 С.
Виняток зроблено для вантажівок, що здійснюють перевезення небезпечних, швидкопсувних вантажів, живих тварин і птиці, а також перевезення, пов’язані із запобіганням або ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій.
Обмеження вводяться у зв’язку з тим, що асфальтобетонне покриття автомобільних доріг має властивість акумулювати сонячну енергію через темний колір поверхні, в літню пору року його температура значно вища ніж температура повітря.
При температурі повітря + 28 С температура асфальтобетонного покриття дороги сягає + 43 С, що приводить до розм’якшення бітумів і відповідно втратою асфальтобетону необхідної міцності.
Що робити водіям? Перечекати спекотний період можна на майданчиках для тимчасової стоянки транспортних засобів в смугах відведення автомобільних доріг та біля об’єктів дорожнього сервісу.
Відшукати місце відстою вздовж державних доріг можна за вказівниками або скористатися нашою Google мапою: https://bit.ly/3tW0aKP