Прес-центр20 серпня 2021, 13:08

На Попаснянщині пройшли командно – штабні навчання

На Попаснянщині пройшли командно – штабні навчання.
На виконання Плану основних заходів цивільного захисту Луганської області на 2021 рік 20 серпня на території Попаснянської громади пройшли командно-штабні навчання на тему: «Дії органів управління та сил місцевих ланок територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту при ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної з пожежею в природній екосистемі».
За задумом, у Попаснянському лісництві Сєвєродонецького лісомисливського господарства сталась пожежа площею 53 га, з яких 25 га - верхової. В ході командно-штабного навчання були відпрацьовані спільні практичні дії по оповіщенню населення для організації його евакуації, проведення самої евакуації з небезпечних районів, залучення бригад швидкої медичної допомоги, залучення підрозділів Національної поліції для організації обмеження руху і охорони громадського порядку та інше.
Усі учасники тренувань діяли злагоджено та оперативно. Детальні підсумки командно – штабного навчання будуть підведені на засіданні обласного оперативного штабу з підготовки та сталого проходження пожежонебезпечного періоду.
Наразі зазначимо, що проведення таких тренувань є надзвичайно актуальним заходом і дозволяє тримати у повній оперативній готовності як підрозділи ДСНС, так і органи управління та сили цивільного захисту місцевих ланок територіальної підсистеми ЄДС ЦЗ.