Прес-центр22 червня 2021, 13:06

Найжорстокіша та найкривавіша війна в історії людства – Сьогодні по всій країні вшановують загиблих у Другій світовій війні

Найжорстокіша та найкривавіша війна в історії людства – Сьогодні по всій країні вшановують загиблих у Другій світовій війні.
22 червня виконуючий обов’язки голови Сєвєродонецької райдержадміністрації, перший заступник голови Євген Жданов, керівник Попаснянської військово – цивільної адміністрації Микола Ханатов, співробітники Сєвєродонецької та Попаснянської адміністрацій взяли участь у меморіальному заході з нагоди Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни.
Захід відбувся біля Пам’ятника загиблим у роки Другої світової на площі Героїв у Попасній.
Слід зазначити, що Україна, не тільки серед колишніх радянських республік, а й з усіх країн світу, зазнала найбільших втрат за роки тієї війни. За різними оцінками, в Україні загинуло від 8 до 10 мільйонів людей, з них цивільного населення - близько 5 млн, 2,2 мільйона було вивезено на примусові роботи до нацистської Німеччини, 10 мільйонів втратили притулок. На цілковиті руїни було перетворено понад 700 міст та селищ міського типу, майже 30 тисяч сіл.
Пам’ять жертв війни вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів.
Численні меморіали, пам'ятники, братські могили в усьому світі увічнюють пам'ять героїв і жертв Другої світової війни і дають уявлення про кількісні людські втрати, проте, оцінити всю масштабність трагедії у людському вимірі, практично неможливо.