Прес-центр20 липня 2021, 13:07

Назавжди 34 - Сьогодні четверта річниця загибелі АТОвця, кремінянина Віктора Чорнобая

Назавжди 34 - Сьогодні четверта річниця загибелі АТОвця, кремінянина Віктора Чорнобая.
20 липня 2017 року, у день свого народження, близько 5 – ї години ранку солдат Віктор Чорнобай загинув під час бойових дій на взводному опорному пункті поблизу міста Красногорівка Мар’їнського району Донецької області, відбиваючи напад диверсійно-розвідувальної групи противника, що діяла під прикриттям масованого вогню з мінометів, артилерії, танків та реактивних систем Град-П зі сторони окупованого селища міського типу Старомихайлівка Мар’їнського району. Разом з ним також загинули солдат Олег Гавря та старший солдат Олександр Сень.
Володимира Чорнобая посмертно було нагороджено орденом «За мужність» III ступеня.
В четверту річницю з дня загибелі Віктора на подвір’ї його рідної школи пройшов мітинг пам’яті, в якому взяли участь педагоги школи, рідні Віктора, представники влади – голова районної ради Володимир Прокопенко, перший заступник голови райдержадміністрації Євген Жданов, заступник міського голови Георгій Дзивульський.
«Віктору Чорнобаю, як і багатьом нашим співгромадянам, ми завдячуємо за те, що над Кремінщиною мирне небо, а лінія зіткнення надійно утримується зусиллями наших військовослужбовців», - звернувся до присутніх Євген Жданов.
«Ми вклоняємось перед захисниками, які віддали своє життя за незалежність і територіальну цілісність нашої країни. Вічна і світла пам'ять Віктору, а його батькам – витримки і здоров’я», - сказав Володимир Прокопенко.
Пам’ять полеглого земляка вшанували хвилиною мовчання та квітами до меморіальної дошки на його честь.
На жаль, за Україну помирають ті, хто мав би за неї жити. Світла пам'ять тобі, Вікторе. Пам’ятаємо.