Прес-центр26 квітня 2021, 13:04

Низку заходів, які проводяться у Сєвєродонецькому районі з нагоди 35-их роковин аварії на Чорнобильській атомній електростанції, було продовжено у Попасній

Низку заходів, які проводяться у Сєвєродонецькому районі з нагоди 35-их роковин аварії на Чорнобильській атомній електростанції, було продовжено у Попасній. На площі Героїв зібралися ліквідатори, члени їх сімей, вдови чорнобильців, щоб вшанувати пам’ять та віддати данину вдячності мужнім людям, які в тому далекому 1986 році стали на боротьбу із страшною техногенною катастрофою.
В урочистому мітингу прийняли участь голова Сєвєродонецької районної державної адміністрації Роман Власенко, керівник Попаснянської міської військово-цивільної адміністрації Микола Ханатов, начальник відділення №4 Сєвєродонецького районного управління поліції Володимир Золотарьов, голова Попаснянської районної організації «Союз «Чорнобиль» Олександр Коломійченко.
«Біль Чорнобиля не оминув жодну родину в Україні, кожний українець в тій чи іншій мірі відчув на собі те страшне лихо, але найбільше випало на вашу долю – героїчні ліквідатори аварії. Тому прийміть нашу подяку, глибоку повагу до вашої мужності, витримки, відповідальності, сили та побажання здоров’я і довгих років життя» – відзначив у своїй промові Роман Власенко. Він вручив Подяку Попаснянській організації «Союз «Чорнобиль» та пам’ятні медалі «35 років з дня аварії на Чорнобильській АЕС» ряду ліквідаторів.
Микола Ханатов виступив із привітальним словом та вручив вдовам загиблих та померлих чорнобильців матеріальну допомогу.
Учасники мітингу вшанували Хвилиною мовчання пам’ять героїчних бійців з ядерною стихією та поклали квіти до пам’ятного знаку.