Прес-центр8 червня 2021, 14:06

Партнерство для розвитку: Роман Власенко спільно із представниками Попаснянської громади відвідав місто Бахмут

Партнерство для розвитку: Роман Власенко спільно із представниками Попаснянської громади відвідав місто Бахмут.
8 червня голова Сєвєродонецької райдержадміністрації Роман Власенко, керівник Попаснянської міської військово – цивільної адміністрації Микола Ханатов зустрілись із Бахмутським міським головою Олексієм Ревою.
Посадовці говорили про налагодження співпраці між двома громадами, міжмуніципальне співробітництво, обмін ефективними практиками управління. Метою зустрічі, окрім визначення стратегічних напрямків співпраці, стало ще й більш нагальне питання - можливість спільної участі у проєкті «Сприяння всебічному розвитку громад через аналітику, діалог та співпрацю».
Наразі Асоціація міст України оголосила відбір громад для участі у цьому проєкті, що впроваджується за підтримки ULEAD з Європою / ULEAD with Europe. Він націлений на підтримку міжмуніципальної співпраці між сільськими та міськими громадами з особливим акцентом на проєкти місцевого розвитку регіонального значення. На конкурсних засадах буде відібрано 10 міських та суміжних з ними сільських/селищних територіальних громад, які отримають допомогу у розробці та підписанні договорів про міжмуніципальне співробітництво.