Прес-центр26 липня 2021, 08:07

Перший заступник голови райдержадміністрації Євген Жданов взяв участь у засіданні обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати

Перший заступник голови райдержадміністрації Євген Жданов взяв участь у засіданні обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Олексія Смирнова.
Євген Жданов доповів, що ситуація щодо заборгованості на територіях Кремінської, Попаснянської та Гірської громад під постійним контролем райдержадміністрації.
За статистичними даними, станом на 01.06.2021 на цих територіях наявні 5 підприємств-боржників із загальною сумою боргу 13,3 млн грн.
Сєвєродонецька райдержадміністрація ініціювала порушення кримінальної справи за статтею 175 Кримінального кодексу України відносно керівника одного з підприємств комунальної форми власності у зв’язку з систематичним невиконанням доручень районної та обласної державних адміністрацій та зростанням заборгованості. 12 липня матеріали внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань і розпочато кримінальне провадження.
В подальшому, райдержадміністрацією будуть вживатись не менш рішучі дії відносно боржників.
Проблемним питанням по району залишається погашення заборгованості звільненим працівникам Кремінського територіального центру по наданню соціальних послуг. Наразі питання вирішується в судовому порядку – це єдиний можливий механізм у цій ситуації в рамках чинного законодавства.
Щодо погашення заборгованості на ДП «Первомайськвугілля», то це питання перебуває на особистому контролі голови облдержадміністрації Сергія Гайдая і облдержадміністрацією двічі на місяць надсилаються відповідні звернення до Кабінету Міністрів України.
За підсумками засідання Олексій Смирнов надав членам комісії та керівникам органів державної влади і місцевого самоврядування протокольні доручення. Наступне засідання заплановане через місяць.