Прес-центр30 вересня 2021, 09:09

Посол Ісламської Республіки Пакистан в Україні: Ми шукаємо нові точки дотику у співробітництві між нашими двома країнами

Посол Ісламської Республіки Пакистан в Україні: Ми шукаємо нові точки дотику у співробітництві між нашими двома країнами.
29 вересня в ході візиту до Попасної Сєвєродонецького району Надзвичайний і Повноважний Посол Ісламської Республіки Пакистан в Україні Ноель Ізраель Хохар відвідав Попаснянський вагоноремонтний завод.
«Ми знаходимось у постійному пошуку напрямків подальшої співпраці між Україною і Пакистаном, в тому числі, в економічній сфері», - сказав пан посол, знайомлячись із роботою підприємства, яке на даний час спеціалізується на капітальному, поточному і деповському ремонті вантажних вагонів. Діяльність Попаснянського ВРЗ викликає подвійну зацікавленість іноземних гостей з огляду на те, що в Україні і в Пакистані використовується широка залізнична колія, на відміну від країн Європи.
Спільно із головою РДА Романом Власенком, головою правління ГО «Українська ініціатива» Юрієм Косенком Ноель Ізраель Хохар оглянув потужності заводу та поспілкувався із його керівництвом.
Пізніше почесні гості відвідали Попаснянський краєзнавчий музей, де для них була проведена екскурсію з історії виникнення Попаснянщини та представлені цікаві рідкісні, експонати. Після екскурсії пан Хохар зробив запис в книзі відгуків, а також подарував музею "Знак посла Пакистану в Україні" та книгу Мухаммада Асада «Неромантичний схід».
Нагадаємо, сьогодні в рамках зміцнення дружніх зв’язків між народами Пакистану та України у Попасній було відкрито пам’ятну дошку Мухаммеду Алі Джинна - юристу, політику, засновнику державності Пакистану.