Прес-центр29 червня 2021, 14:06

Пропонуємо приєднатись до національного тестування з цифрової грамотності

Пропонуємо приєднатись до національного тестування з цифрової грамотності, впровадженого Міністерством цифрової трансформації України.
У листопаді 2020 року Міністерство цифрової трансформації вперше запустило національний тест на цифрову грамотність – Цифрограм 1.0. Наразі запущено тестування Цифрограм 2.0, Цифрограм для держслужбовців, вчителів та медичних працівників.
Тести на порталі Дія. Цифрова освіта допоможуть виявити рівень цифрової грамотності, прогалини в цифрових навичках і зорієнтує, які саме компетенції варто вдосконалити. Після складання тесту кожен учасник отримує електронний сертифікат, де вказуються кількість балів і рівні володіння.
Цифрограм 2.0 можна знайти за посиланням https://osvita.diia.gov.ua/digigram
Цифрограм для держслужбовців доступний за посиланням https://osvita.diia.gov.ua/digigram
Наприкінці поточного року Мінцифри планує оприлюднити статистичну інформацію щодо кількості людей з кожної області, ОТГ, які «здолали» тест. Статистика буде відкрита, також буде сформований рейтинг найбільш цифрової грамотної громади та області.
Звертаємо увагу співробітників організацій, зокрема, державних службовців, що для того, аби зрозуміти рівень цифрової грамотності конкретної організації в полі «Я працюю в компанії/сфері» необхідно написати скорочену назву вашого органу влади без лапок.