Прес-центр26 липня 2024, 11:07

Пройшло чергове засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при Сєвєродонецькій РДА

25 липня 2024 року під керівництвом заступника голови районної держадміністрації Катерини Колесникової відбулося чергове онлайн засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при Сєвєродонецькій РДА

Учасники наради розглянули виконання програм надання грошової допомоги Захисникам та Захисницям України, членам їх сімей і родинам загиблих

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=910222067800185&id=100064372014927

підсумки проведення оздоровчої кампанії у І півріччі поточного року

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=909759104513148&id=100064372014927 ,

відновлення роботи комунальних закладів/установ надавачів соціальних послуг району та інші питання.

Представники військових адміністрацій району надали інформацію про обсяг асигнувань, виплачених в розрізі територіальних громад за місцевими програмами підтримки Захисників та Захисниць, а також на проведення оздоровлення.

Також представники громад доповіли заступниці голови райдержадміністрації про відновлення діяльності комунальних закладів, що надають населенню соціальні послуги, та проблемні моменти, які виникають в процесі роботи. Днями це питання було розглянуто на засіданні Координаційного центру підтримки цивільного населення при облдержадміністрації, де було зазначено, що Старобільською РВА відновлені три таких заклади, Щастинською – два, Сватівською – один, Сєвєродонецькою – в усіх громадах, крім Лисичанської, де такі функції покладено на гуманітарні хаби. У зв’язку із чим Лисичанській МВА було доручено створити центр підтримуваного проживання на базі шелтеру у с. Войнівка на Кіровоградщині.

За підсумками засідання з усіх питань було ухвалено відповідні рішення та надані рекомендації громадам району, зокрема, продовжувати інформаційно-роз’яснювальну роботу із використанням доступних ресурсів щодо можливості отримати допомогу Захисникам і Захисницям України та родинам загиблих.