Прес-центр12 липня 2021, 08:07

Рік тому Україна втратила ще одного свого захисника - Тараса Матвіїва (“Сармата”)

Рік тому Україна втратила ще одного свого захисника - Тараса Матвіїва (“Сармата”).
Лейтенант (посмертно) Матвіїв Тарас Тарасович ("Сармат"), командир взводу 24-ої окремої механізованої бригади імені короля Данила загинув 10 липня 2020 р. під час мінометного обстрілу позицій ЗСУ поблизу с. Троїцьке Попаснянського району на Луганщині, отримавши смертельне осколкове поранення.
Указом Президента України № 271/2020 від 13 липня 2020 року, "За героїзм і особисту мужність, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові", йому було присвоєно звання «Герой України» (посмертно).
10 липня в ході щоденного ранкового церемоніалу вшанування захисників України у Міністерстві оборони на честь Тараса Матвіїва пролунав Дзвін Пам'яті.
Пам'ять “Сармата “ вшанували і у Троїцькому, де восени минулого року на території школи було відкрито пам’ятний знак загиблому Герою України та висаджено алею Пам'яті.
За участі голови Сєвєродонецької райдержадмінстрації Романа Власенка, представників 24 — ї бригади ЗСУ сьогодні тут пройшов мітинг, в ході якого присутні згадували побратима, вшанували його пам'ять хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятнику.
Тарас Матвіїв — це приклад дієвої любові до своєї Батьківщини. Учасник Революції Гідності, волонтер, згодом боєць добровольчої частини «Карпатська Січ», а пізніше 24-ї ОМБР.
Герої не вмирають, вони просто перестають бути поруч. Вічна і світла пам'ять.