Прес-центр20 травня 2021, 08:05

Роман Власенко: Вважаю за честь представляти Луганщину на зустрічі такого високого міжнародного рівня

Сьогодні відбувся візит Спікера Саейму Латвії Інари Мурнієце та Спікера Верховної Ради України Дмитра Разумкова до Донецької області. В рамках візиту у Слов’янську пройшла зустріч із керівниками міст та районів - побратимів латвійських міст, на яку було запрошено голову Сєвєродонецької районної державної адміністрації Романа Власенка. Нагадаємо, що між Попаснянським районом та Огрським місцевим самоврядуванням було укладено Договір про співпрацю і здійснено чимало спільних заходів. У процесі адмінреформи змінилися межі районів, але це не завадить продовженню співпраці.
"Вважаю за честь представляти Луганщину на зустрічі такого високого міжнародного рівня. Дякую народу Латвії за підтримку України, мешканців сходу та наших військових, а також хочу підтвердити наміри подальшої співпраці на рівні громад!" - відзначив Роман Власенко у своєму виступі на зустрічі. На знак поваги він вручив пані Мурнієце подарунки - тревелбокс "Попаснянщина", українські книги, тематичний буклет.
Під час поїздки спікер Саейму доставила гуманітарну допомогу жителям Донецької та Луганської областей та зустрілась із солдатами 72-ї бригади в Авдіївці. Також Інара Мурнієце відзначила важливість призначення Почесного консула Латвії в Донецькій області і нещодавнє відкриття Почесного консульства для зміцнення дружніх та ділових стосунків між Латвією та Україною.