Прес-центр25 травня 2021, 16:05

Роман Власенко взяв під особистий контроль питання щодо придбання житла дітям-сиротам за рахунок субвенції з державного бюджету

Роман Власенко взяв під особистий контроль питання щодо придбання житла дітям-сиротам за рахунок субвенції з державного бюджету.

24 травня голова Сєвєродонецької районної держаної адміністрації Роман Власенко долучився до наради в режимі онлайн з питання освоєння субвенції з державного бюджету місцевими бюджетами на проєктні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

Нарада  пройшла під керівництвом заступниці голови облдержадміністрації Катерини  Безгинської.

В ході аналізу результатів  використання відповідної субвенції було зазначено, що у минулому році Луганщина  отримала на ці цілі  17 802 тис. гривень. Кошти  були розподілені між бюджетами міст, районів та територіальних громад області на виплату грошової компенсації для придбання житла 44 особам.

Станом на 24 травня придбали собі житло 19 осіб на суму 7 548 тис. гривень, залишилось придбати ще 25 особам.

У зв’язку із цим керівникам місцевих органів влади доручено активізувати та завершити роботу з придбання житла дітям-сиротам за кошти, виділені минулоріч, до 1 липня.