Прес-центр19 травня 2021, 11:05

Роман Власенко взяв участь у громадських слуханнях на тему: «Створення комфортних умов співіснування людей та тварин»

Голова Сєвєродонецької райдержадміністрації Роман Власенко взяв  участь у громадських слуханнях на тему: «Створення комфортних умов співіснування людей та тварин», які були організовані Попаснянською міською військово-цивільною адміністрацією. Учасниками заходу стали представники ГО «ЗооКонтроль», Національної поліції, закладів освіти та охорони здоров’я, Держпродспоживспілки, небайдужі та активні мешканці громади. Наразі зазначене питання дуже актуальне для Попаснянської громади, тому й були організовані зазначені слухання.
З метою організації заходів з вирішення зазначеного питання були запрошені представники громадської організації «ЗооКонтроль», яка єдина в Україні має мобільні ветеринарні комплекси. Спеціалісти організації розповіли про сучасні методи відлову безпритульних тварин, їх стерилізацію, щеплення від сказу, ідентифікацію за допомогою електронного мікрочіпу, внесення відомостей про них до реєстру, перетримку тварин, повернення до ареалу мешкання.
В жвавому обговоренні зазначеної проблеми прийняли участь представники поліції, медичних установ, Держпродспоживспілки, активні зацікавлені громадяни. Однією з учасниць слухань було, навіть, запропоновано «Програму поводження з безпритульними тваринами».
Роман Власенко у своїй промові зауважив, що вирішення питання, яке порушено під час громадських слухань, дуже важливе, бо проблема безпритульних тварин – собак і котів – дуже актуальна не тільки для Попасної, а і для більшості населених пунктів України. Тому, нагальним є питання захисту населення під час карантину від небезпечних інфекцій, спільних для людей та тварин. «Сподіваюсь, що спільними зусиллями місцевої влади та активних небайдужих громадян на території Попаснянської громади буде покращено ситуацію щодо забезпечення безпечного співіснування людей та тварин» – підсумував свій виступ голова райдержадміністрації.