Прес-центр21 вересня 2023, 13:09

Роман Власенко взяв участь у конференції «На ековарті Сіверського Дінця»

За ініціативи Сіверсько - Донецького басейнового управління водних ресурсів, 21 вересня в режимі онлайн була утворена басейнова рада Сіверського Дінця і Нижнього Дону та обрано її керівний склад. До складу ради включено голову Сєвєродонецької РДА – начальника РВА Романа Власенка.
21 вересня – офіційна дата відзначення Дня Сіверського Дінця, головної водної артерії сходу України.
За 17 років його відзначення стало доброю традицією, адже передбачало обговорення важливих питань екологічного стану басейну річки, розробки плану управління річковим басейном та інше.
Цього року в рамках Дня Дінця відбулась науково – практична конференція (м. Слов’янськ і онлайн) «На ековарті Сіверського Дінця», основне завдання якої – обговорення екологічних викликів у басейні Сіверського Дінця в умовах воєнного часу та перспектив повоєнного відновлення деокупованих територій.
Форум відбувся за участі представників Держводагентства України, а також представників Харківської, Донецької та Луганської обласних адміністрацій – членів басейнової ради.
Серед питань, винесених на обговорення - сучасні проблеми екосистеми басейну Сіверського Дінця та небезпека інвазійних впливів, досвід міжнародної підтримки з питань управління водними ресурсами, ревіталізації річок та забезпечення стабільної роботи об’єктів водопостачання під час військових дій, тощо.