Прес-центр9 липня 2021, 08:07

Роман Власенко взяв участь у презентації дослідження «Донбас очима молодих активістів: стан громадянського суспільства та перспективи реінтеграції

Роман Власенко взяв участь у презентації дослідження «Донбас очима молодих активістів: стан громадянського суспільства та перспективи реінтеграції.

8 липня за організаційної підтримки Департаменту міжнародної технічної допомоги, інноваційного розвитку та зовнішніх зносин ОДА пройшла презентація дослідження «Донбас очима молодіжних активістів: стан громадянського суспільства та перспективи реінтеграції» від представників Школи політичної аналітики Києво-Могилянської Академії Олега Сабури та Максима Яковлєва.

До участі у презентації була запрошена громадськість та представники влади. Серед тих, хто взяв активну участь в  обговоренні  підсумків дослідження, були   голова Сєвєродонецької РДА Роман Власенко та його заступники – Євген Жданов та Катерина Колесникова.   

Метою дослідження було глибинне оцінювання процесів управління, комунікації, залучення до діяльності молодіжних громадських організацій на підконтрольних територіях Донецької та Луганської областей і бачення політики реінтеграції молодіжними лідерами регіону.

На підставі проведеного  аналізу  були  названі проблеми, з якими зіштовхуються східні  регіони  в напрямку молодіжної політики. Це:  відтік активної молоді з регіону,  обмеженість внутрішніх ресурсів (не вистачає знань, кадрів та часу),  політичні розбіжності в поглядах ГО та місцевої влади (викликають небажання обох сторін до співпраці або активну протидію з боку влади) та інше.

«Основний потенціал молоді – це креатив. Наше завдання створювати умови для розкриття цього потенціалу, молодь має бачити прийнятні для себе перспективи, мати можливість самореалізації і, звісно, повинні бути вирішені безпекові питання», -  сказав в ході обміну думками Роман Власенко.