Прес-центр4 червня 2021, 15:06

Роман Власенко взяв участь у роботі Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

Роман Власенко взяв участь у роботі Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.
3 червня у Хмельницькому відбулось засідання Палати місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад за участі Президента України Володимира Зеленського.
У складі делегації від Луганщини участь у засіданні взяв голова Сєвєродонецької районної держадміністрації Роман Власенко.
Конгрес місцевих та регіональних влад був створений для вибудови ефективної комунікації органів влади та місцевих громад з метою розв’язання нагальних проблем регіонів.
Як зазначив на форумі всеукраїнського рівня Президент, в Україні завершився перший етап реформи базового рівня місцевого самоврядування, відтак попереду – масштабна робота на регіональному й субрегіональному рівнях, внесення змін до Конституції України щодо адміністративно-територіального устрою, змін до українського законодавства про місцеве самоврядування, а також до Бюджетного кодексу України.
В цьому аспекті важливим є чітке розуміння кожним органом вертикалі виконавчої влади та місцевого самоврядування своєї місії та набутих повноважень і компетенцій.
Для забезпечення безперервності роботи Конгресу місцевих та регіональних влад при Офісі Глави держави працюватиме постійний офіс Конгресу, куди може звертатися кожен очільник громади.