Прес-центр27 квітня 2024, 14:04

Роман Власенко взяв участь у Всеукраїнському форумі  "Незламність пришвидшує перемогу", який днями проходив у Тернополі

25 та 26 квітня у місті Тернополі відбувся Всеукраїнський форум громадянського суспільства «Незламність пришвидшує перемогу». Його цільова аудиторія: громадські активісти, керівники та представники громадських організацій, благодійних фондів, волонтерських чи ініціативних груп з різних територій України.

Основні теми форуму: відновлення та розвиток України: обєднання зусиль влади, місцевого самоврядування та громадського сектору; благодійні організації та волонтерство: як змінився сектор після повномасштабного вторгнення; громадський сектор в умовах війни: тренди та виклики; синергія бізнесу та громадського сектору: інструменти співпраці та шляхи розвитку; вплив повномасштабного вторгнення на молодіжну політика: яка молодь зараз.

Обговоренням  умов якісної комунікації влади, місцевого самоврядування та громадського сектору власне й розпочався форум. В якості спікера до панельної дискусії з цього питання  долучився голова Сєверодонецької районної державної адміністрації – начальник військової адміністрації  Роман Власенко.

«Між владою і громадськістю має відбуватись постійна комунікація. З боку влади для цього потрібні бажання до партнерства, політична воля, а від громадськості – професійність, інституційність, суб’єктність, певна кваліфікація для проведення експертизи управлінських рішень. На мою думку, саме при наявності таких чинників можна вибудовувати якісний діалог»,- своїм баченням проблематики дискусії поділився Роман Власенко.

Підводячи підсумки дискусії, учасники Всеукраїнського форуму  зійшлись у тому, що  синергія у системі «влада – громадський сектор» є ключовою складовою демократичного процесу відновлення та розвитку України.

Форум «Відновлення та розвиток України: об’єднання зусиль влади, місцевого самоврядування та громадського сектору»  організовано командою ГО «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» за підтримки National Endowment for Democracy