Прес-центр29 квітня 2021, 14:04

Роман Власенко: Завдяки співпраці з Агентством ООН у справах біженців ми сподіваємось покращити умови проживання та життєдіяльності людей на прифронтових територіях

Сьогодні голова Сєвєродонецької райдержадміністрації Роман Власенко провів робочу зустріч, учасниками якої стали директор Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації Елеонора Поліщук, голова офісу УВКБ ООН на сході України Георгі Санікідзе, керівниця польового офісу УВКБ ООН у Сєвєродонецьку Олександра Литвиненко, керівник Попаснянської міської військово-цивільної адміністрації Микола Ханатов.
Метою зустрічі стало обговорення проєктів, які булі реалізовані спільно із Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні, Це, насамперед, районний центр комплексної реабілітації «Лелека» та Центр розвитку громад, які планується спільними зусиллями розвивати і в подальшому.
Болючим для району питанням є забезпечення життєдіяльності у селі Новоолександрівка, яке знаходиться у критичній ситуації, фактично між військовими позиціями. Тому обговорювалися шляхи можливого вирішення проблем місцевих мешканців, зокрема, їх відселення в інші населені пункти району.
Також, під час бесіди були порушені проблеми будівництва або пристосування житла для внутрішньо переміщених осіб, забезпечення умов перебування цих людей під час звернення до банківських та соціальних установ.
Ще однією темою розмови стало вирішення питання забезпечення транспортного сполучення між Попасною та Троїцьким, у зв’язку із тим, що компанії-перевізники неохоче обслуговують цей маршрут через його збитковість.
У підсумку зустрічі Роман Власенко висловив сподівання, що вирішення обговорених сьогодні проблем знайде підтримку Агентства ООН у справах біженців в Україні і спільними зусиллями вдасться покращити умови проживання та життєдіяльності людей, які проживають на прифронтових територіях.