Прес-центр16 червня 2021, 10:06

Серед навичок, які слід отримати кожній без винятку людині, є набуття цифрових компетентностей

«Навчання протягом життя» - тренд сучасного світу. Серед навичок, які слід отримати кожній без винятку людині, є набуття цифрових компетентностей.
Активно просувають цифрову грамотність серед своїх користувачів бібліотеки Луганщини. Зокрема, Кремінська центральна публічна бібліотека з 2020 року стала офіційним хабом Національного проєкту «Дія. Цифрова освіта».
Хаби цифрової освіти — це місця, куди може завітати кожен громадянин, безкоштовно отримати доступ до сайту «Дія. Цифрова освіта» та пройти навчання з цифрової грамотності. Це - бібліотеки, школи, університети, компанії і приватний сектор, IT-організації, ЦНАПи, громадські організації. Зараз в нашій мережі 6000+ хабів. Повний перелік комп'ютеризованих бібліотек можна знайти тут: https://ula.org.ua/profesiyni-resursi
У партнерстві з платформою працівники бібліотек надають можливість жителям громад безкоштовно пройти навчання з цифрової грамотності. Також у бібліотеках можна проконсультуватися щодо окремих можливостей та послуг Дії.
В бібліотеці покажуть як сплатити комунальні та адміністративні послуги онлайн, записатись до електронної черги, навчитись розмовляти по скайп зв’язку тощо.
Якщо з будь - яких причин ви відчуваєтє "невпевненість" при отриманні послуг онлайн, завітайте до бібліотеки - вам обов'язково допоможуть!