Прес-центр24 травня 2021, 08:05

Символіка Червоного Хреста має використовуватись лише за призначенням

Символіка Червоного Хреста має використовуватись лише за призначенням.
21 травня 2021 року в приміщенні облдержадміністрації за ініціативи Луганської обласної організації Товариства Червоного Хреста України відбулось засідання круглого столу щодо правомірності використання емблеми Червоного Хреста в Україні.
В засіданні взяли участь Катерина Безгинська - заступник голови Луганської ОДА, Ольга Кудаєва - голова Луганської ОО ТЧХУ, представники цілої низки органів місцевої влади, в тому числі заступниця голови Сєвєродонецької РДА Катерина Колесникова, НК ТЧХУ, керівники підрозділів Луганської облдержадміністрації, представники Національної поліції та інші.
Основною метою заходу було привернення уваги суспільства до фактів неналежного використання емблеми Червоного Хреста, звернення до керівництва, органів місцевої влади щодо виявлення та усунення зловживання при використанні символіки міжнародної організації.
В процесі обговорення тематики засідання було відзначено, що використання емблеми Червоного Хреста не за призначенням створює плутанину в свідомості людей і це, в свою чергу, може привести до втратити довіри до цієї незалежної організації під час військового конфлікту.
У підсумку учасниками засідання було прийнято відповідну резолюцію.