Прес-центр12 травня 2021, 09:05

Сьогодні в світі відзначається Міжнародний день медичної сестри

Сьогодні в світі відзначається Міжнародний день медичної сестри.

День медичного працівника в Україні святкується щорічно у третю неділю травня, натомість, є ще один день  у календарі, коли вітають і вшановують саме медичних сестер. 12 травня в усіх країнах світу відзначається Міжнародний день медичної сестри.

В 1974 році  Міжнародна рада медсестер (ІСN) ухвалила офіційне рішення відзначати Міжнародний день медсестри 12 травня, в день народження Флоренс Найтінгейл (1820-1910) – англійської сестри милосердя, організаторки служби сестер милосердя і системи підготовки кадрів середнього і молодшого медичного персоналу у Великобританії. Вона також була організаторкою і керівницею загону санітарок під час Кримської війни 1853–1856 років.

Відомо, що у Кремінній свого часу мешкала сестра милосердя Марія Федорівна Роменська (Білецька), учасниця російсько – японської та І світової війн, яка була відзначена  десятьма бойовими нагородами, в т. ч. медаллю «Флоренс Найтінгейл».  

Отже, сьогодні у кожного з нас є добра нагода  ще раз подякувати і привітати представниць однієї з найгуманніших професій, побажати їм  частіше  чути щирі слова подяки за їх  нелегку працю.  

Особливі вітання військовим медикам, які наразі знаходяться у складі операції Об’єднаних Сил і докладають всіх можливих зусиль заради збереження життя і здоров’я захисників України.

Шановні медичні сестри, бажаємо вам мирного неба, родинного затишку, міцного здоров’я і безмежного щастя! Дякуємо за таку непросту, але дуже потрібну людям роботу!