Прес-центр29 квітня 2021, 14:04

Спільні дії по ліквідації надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пожежами в природних екосистемах, відпрацьовували сьогодні у Кремінній

Спільні дії по ліквідації надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пожежами в природних екосистемах, відпрацьовували сьогодні у Кремінній.

Перший заступник голови Сєвєродонецької районної державної адміністрації Євген Жданов взяв участь  в обласних навчаннях по відпрацюванню дій органів управління і сил ГУ ДСНС України у Луганській області, Луганського обласного управління лісового та мисливського господарства із залученням служб цивільного захисту та місцевих органів влади.

Навчання під загальним керівництвом першого заступника голови Луганської обласної адміністрації Олексія Смирнова проводились на території хвойного лісового масиву Житлівського  лісництва Кремінського лісгоспу.

Згідно тактичного задуму, всі наявні ресурси були залучені до гасіння умовної лісової пожежі за несприятливих погодних умов (висока температура повітря та поривчатий вітер) і  своєчасного сповіщення й евакуації  населення з житлового сектору поблизу фронту пожежі.

Практичні навчання показали злагодженість дій і готовність до оперативної локалізації НС  – це було зазначено під час підведення підсумків  спільних тренувань із керівниками залучених служб.  

Під час пожежонебезпечного періоду, який вже розпочався, одне з головних завдань – недопущення пожеж у лісових масивах, а у випадку їх виявлення – вчасна локалізація.