Прес-центр7 травня 2021, 13:05

Свій ювілейний день народження відзначила кремінянка, ветеран війни Людмила Гаврилівна Євдошенко

В переддень Дня пам’яті та примирення і 76 – ї річниці перемоги у Другій світовій війні свій ювілейний день народження відзначила кремінянка, ветеран війни Людмила Гаврилівна Євдошенко (Мерзленко).
У 10 - річному віці у Людмили – Люсі розпочалося доросле життя. Їй довелося побачити своїми дитячими очима кров, смерть та всі жахи війни. Дівчинка завзято працювала у госпіталі, де прибирала, прала, кип’ятила бинти та шприці, годувала тяжко поранених солдат, писала листи за них.
Людмила Гаврилівна прожила довге, насичене подіями і людьми життя. Але ніколи, ніколи не забувала про ту війну.
Цими днями ювілярка приймала вітання від безлічі людей, міської ради, краєзнавчого музею, ветеранської організації.
7 травня Людмилу Гаврилівну Євдошенко привітали і з особистим святом, і з Днем перемоги у Другій світовій заступниця голови Сєвєродонецької РДА Катерина Колесникова, депутат районної ради Володимир Прокопенко, заступник військового комісара Рубіжансько - Кремінського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, капітан Євген Герасименко.
Буквально за хвилини до візиту, Людмила Гаврилівна вкотре стала учасницею патріотичного заходу за участі учнів міського ліцею, оскільки завжди була і є людиною з активною громадською позицією.
Звісно, що головне побажання ювілярці – довгих років життя під мирним українським небом.