Прес-центр23 липня 2021, 11:07

Тренерів Сєвєродонецького району відзначили за високі професійні досягнення

Тренерів Сєвєродонецького району відзначили за високі професійні досягнення.
У цьому році Україна вперше офіційно святкувала День тренера – у червні поточного року професійне свято було запроваджено Указом Глави держави.
День тренера щороку буде відзначатись 19 липня, адже саме цього дня 1996 року Україна вперше взяла участь в Олімпійських іграх як незалежна держава та самостійна команда.
Символічно, що саме у день відкриття ХХХІІ літніх Олімпійських ігор, у Кремінній пройшла зустріч тренерів району із представниками влади – заступницею голови Сєвєродонецької районної державної адміністрації Катериною Колесниковою, начальником управління освіти, культури, молоді і спорту міської ради Олексієм Удовенком, секретарем міської ради Володимиром Бабушкіним.
«Кожного разу, коли на п’єдесталі пошани ми бачимо наших спортсменів, ми усвідомлюємо, що це підсумок колосальної командної праці, в першу чергу - тренерів. Тренер мотивує, формує і допомагає розкритись здібностям і талантам своїх підопічних, іноді, всупереч різним обставинам», - сказала на зустрічі заступниця голови РДА.
Катерина Колесникова та Олексій Удовенко відзначили грамотами та подяками кращих тренерів територіальних громад Сєвєродонецького району.
Своїм баченням розвитку спорту поділилась із присутніми триразова олімпійська чемпіонка Ольга Бризгіна: «Тренер для спортсмена – це мама і тато, це постійна підтримка своїх підопічних. В свою чергу, тренери і галузь спорту потребують постійної підтримки з боку влади різного рівня і в жодному випадку не за "залишковим" принципом».
З професійним святом колег привітав директор Кремінської ДЮСШ, знаний діяч спортивної сфери на Кремінщині і Луганщині Олександр Кузьменко.
І, звісно, лейтмотивом заходу було побажання перемог нашій Національній збірній на ХХХІІ літніх Олімпійських іграх, до відкриття яких залишились лічені години.