Прес-центр5 вересня 2023, 12:09

Триває публічне громадське обговорення щодо затвердження символіки Сєвєродонецького району

В рамках громадського обговорення проекту розпорядження голови Сєвєродонецької РДА – начальника РВА «Про затвердження символіки Сєвєродонецького району Луганської області» сьогодні, 5 вересня, пройшла Інтернет – конференція щодо обговорення запропонованої символіки району та порядку її використання.
«По завершенню другого етапу децентралізації на адміністративній мапі України з’явився новий район – Сєвєродонецький, відповідно, без своєї символіки. Так чи інакше, але наразі район не має свого герба, тому я ініціював процес його створення і затвердження. Можливо, хтось вважає, що це не на часі. Натомість, у нас є бачення, що ми маємо бути в активному очікуванні деокупації Луганщини і район повинен мати усю передбачену українським законодавством символіку», - розпочав онлайн – захід голова Сєвєродонецької РДА – начальник РВА Роман Власенко.
За основу зображення майбутнього герба були взяті ключові елементи територій, що увійшли до складу Сєвєродонецького району.
В ході громадського обговорення, ініційованого розробником у відповідності до Порядку проведення консультацій з громадськістю, до районної адміністрації надійшли пропозиції та зауваження, зокрема, від Українського Геральдичного Товариства. Так, ними були сформовані фахові зауваження до змісту описової частини герба, до колористики, композиції і оформлення.
Також в ході Інтернет – конференції пропозиції від громад були озвучені представниками Рубіжанської, Сєвєродонецької та Лисичанської міських військових адміністрацій.
У зв’язку із цим Роман Власенко дав доручення повторно звернутись до ВА району щодо надання уточнень до описової частини герба.
«Ми опрацюємо всі надані зауваження і орієнтовно через три тижні вийдемо на фінальний етап створення головного символу нашого району», - підвів підсумок зустрічі голова районної адміністрації.