Прес-центр4 липня 2023, 11:07

У Чернівецькому хабі у червні проведено низку різноманітних заходів для ВПО

У Чернівецькому хабі у червні проведено низку різноманітних заходів для ВПО

Протягом червня активно працював Центр допомоги для ВПО з Луганщини в Чернівецькій області.
За цей час співробітниками Чернівецького хабу видано 767 продуктових наборів, з різних питань проконсультовано більше 250 - ти луганчан, на отримання допомоги додатково зареєстровано 27 осіб. Фахівець Луганської обласної служби зайнятості надала консультації 26 ВПО.
Спільно із партнерами на базі Центру також були організовані просвітницькі заходи: виставка "Вишиті болем", "Жіноче коло", "Створюй коло безпеки" (для підлітків).
28 червня до хабу завітали представники сектору Чернівецького РУП ГУНП Ювенальної поліції Чернівецької області, які провели для підлітків цікаву, навчальну гру «Створюй коло безпеки».
Поліцейські розповіли дітям про День Конституції України, про їх права, свободи та обов'язки, про відповідальність за вчинення правопорушення, а також про основні правила кібербезпеки.
У рамках проєкту «Жінки сьогодення» відбулась зустріч із жінками ВПО, на якій обговорили важливі питання щодо запобігання та протидії домашньому насильству, куди звертатися постраждалим у випадку домашнього або гендерно зумовленого насильства, ознайомилися з поняттям та видами насилля.
Захід пройшов за підтримки проєкту CLEAR від Global Communities за фінансової підтримки USAID.
Координаційний центр допомоги ВПО Сєвєродонецької РВА та Шульгінської СВА у Чернівцях працює з понеділка по п'ятницю з 10.00 до 15.00.
Телеграм - канал https://t.me/lug4ernivci .
Контактний телефон
0668171701.