Прес-центр8 травня 2021, 11:05

У День пам’яті та примирення ми доземно вклоняємось перед усіма, хто визволив світ від нацизму

У  День пам’яті та примирення ми доземно вклоняємось перед усіма, хто визволив   світ від нацизму.

В ніч з 8 на 9 травня  навесні 45 – го світ зустрів  таку жадану  першу   хвилину миру - мить  капітуляції нацистського режиму – у прямому і символічному значенні.

Сьогодні в Україні, як і  в Європі, вшановують усіх людей, що протидіяли нацистам, усіх підпільників, учасників рухів опору, військовополонених, остарбайтерів, бранців концтаборів, дітей війни та кожного, хто постраждав від нацистської окупації.

У місті Кремінна зранку пройшов мітинг за участі представників місцевої та районної влади, жителів міста.

До присутніх звернувся міський голова Володимир Струк, заступниця голови Сєвєродонецької районної державної адміністрації Катерина Колесникова.

«У Другій світовій загинув кожен п’ятий українець. Це моторошна статистика, яка покладає на нас величезну відповідальність – не допустити повторення подібної трагедії.  Сім років  ми змушені боронити свою державу, наш суверенітет і територіальну цілісність. Заради миру, якого ми так потребуємо», - сказала Катерина Колесникова.

Полеглих на війні кремінян вшанували молитовно -  духовенство на чолі із намісником Свято – Сергіївського монастиря архімандритом  Матфієм провели  за традицією поминальну богослужбову відправу.

Пізніше до підніжжя Меморіалу Слави  лягли живі квіти - в пам’ять про полеглих, з надією «Ніколи знову!».