Прес-центр17 серпня 2021, 11:08

У громадах району триває вакцинальна кампанія

У громадах району триває вакцинальна кампанія.

Заступник голови Сєвєродонецької райдержадміністрації Катерина Колєснікова відвідала Центр первинної медико – санітарної допомоги Кремінської міської ради, де спільно із керівником установи Володимиром Андрійчуком обговорила стан вакцинації населення Кремінської територіальної громади проти  коронавірусної інфекції.

За інформацією Володимира Андрійчука, на сьогодні  для проведення щеплення  жителів громади в наявності є  дві вакцини: CoronaVac (3939) та  AstraZeneca (1030).

Для забезпечення вакцинації у Кремінній функціонує стаціонарний пункт щеплення за адресою: вул. Побєди, 1А та мобільна бригада, яка  на цей час здійснила більше 50 виїздів.

Наразі першу дозу вакцини отримали 4137 осіб, дві дози - 1839 осіб.

На підвищеному контролі перебуває питання вакцинації педагогічних працівників, з яких  першу дозу отримали 197 осіб, дві дози – 147 осіб.

Нагадаємо, що з 5 серпня 2021 року набрала чинності постанова КМУ від 28 липня 2021 р. № 787 “Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236”. Нова Постанова, зокрема, вносить зміни щодо організації роботи закладів освіти в умовах погіршення епідемічної ситуації в Україні. Тепер у разі встановлення на території України  «жовтого», «помаранчевого»  та «червоного»  рівня епіднебезпеки, забороняється відвідування закладів освіти здобувачами освіти та проведення в закладах освіти масових заходів за участю здобувачів освіти, якщо у закладі провакциновано  менш  ніж 80% працівників. Відповідно  ці працівники мають надати документ,  що підтверджує отримання повного курсу вакцинації. 

Тобто якщо в закладі освіти провакцинувалися лише 20% працівників – у «жовтому», «помаранчевому», «червоному»  рівні епідемічної безпеки такий заклад буде зобов’язаний працювати дистанційно.