Прес-центр19 квітня 2021, 11:04

У місті Кремінна пройшла екологічно – просвітницька street- акція «Green Day»

17 квітня у місті Кремінна пройшла екологічно – просвітницька street- акція «Green Day», яку організатори приурочили до Дня довкілля.
Зазвичай, проведення Дня довкілля позначене великою кількістю заходів з озеленення та прибирання прибудинкових і громадських територій. Але є ще одна надзвичайна важлива складова цього дня – формування свідомості того, що Земля – це наш спільний дім, який наразі потребує захисту від нас же самих.
Власне саме на це і розраховували організатори акції «Green Day» - представництво Програми ООН із відновлення та розбудови миру, Кремінська міська рада, а також педагоги та бібліотекарі на чолі із вчителем Кремінського ліцею № 5 Сергієм Івановим та завідувачкою дитячою бібліотекою Світланою Редею.
Першою локацією, яка очікувала дітей, була відкрита міні-лабораторія, організована просто неба вчителями хімії та біології. Вона ознайомила бажаючих з хімічною та органолептичною оцінкою якості води, а також представила інформацію щодо найпростіших способів покращення якості питної води.
Далі інтерактивна гра-вікторина «Стоп-сміття» від бібліотеки для дітей навчила азам екологічного мислення та екологічної дії. Майстер-клас «Друге життя непотрібним речам» навчив «креативній переробці» пластикового непотребу у корисні речі.
Прикладна локація «Зелене сяйво» зосередила зусилля екологічних активістів на озелененні території навколо бювету №2, музичної школи та центральної бібліотеки – там висадили троянди та туї.
Наприкінці всі учасники «Green Day» отримали подарунки, а головне - задоволення і відчуття корисності від виконаної ро