Прес-центр25 серпня 2021, 16:08

У Попасній відкрили меморіальну дошку Темуру Юлдашеву

У Попасній відкрили меморіальну дошку Темуру Юлдашеву
24 серпня на будівлі Попаснянської дитячо — юнацької спортивної школи урочисто відкрито меморіальну дошку майстру спорту міжнародного класу з пауерліфтингу, командиру батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Тимур», Герою АТО Темуру Юлдашеву. Віднедавна дитячий заклад у Попасній за ініціативи районної і місцевої влади став носити ім'я Героя, а сьогодні тут з'явилась меморіальна табличка на його честь.
Участь у мітингу з цієї нагоди взяли голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай, делегація із Львівської області на чолі із депутатом облради Олександром Ганущин, командир 24-тої ОМБ імені короля Данила, полковник Сергій Поступальський, військовий комісар Сєвєродонецького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, підполковник Володимир Щебець, голова Сєвєродонецької РДА Роман Власенко, керівник Попаснянської ВЦА Микола Ханатов та інші.
В ході урочистого заходу до поважного зібрання звернулись Сергій Гайдай, Роман Власенко, Микола Ханатов, Олександр Ганущин.
Події останніх семи років примусили кожного українця пройти самоідетенфікацію на причетність до української нації. Справжні українські пітріоти в буквальному розумінні цього слова пішли захищати Луганщину від гібридного ворога. Саме таким був і лишається в нашій пам'яті легендарний воїн Темур Юлдашев.
За мужність, високий патріотизм, віддане служіння українському народові та державі, сумлінне виконання завдань щодо захисту незалежності і територіальної цілісності України та з нагоди 30-ої річниці незалежності України керівники області і району нагородили ювілейною медаллю «30 років Незалежності України» Сергія Поступальского, Володимира Щебеця та інших військовослужбовців Збройних Сил України.
Темура Юлдашева і всіх військових і добровольців, загиблих 24 серпня в російсько — українській війні, вшанували хвилиною мовчання.
Відсьогодні пам'ять про Темура, похованого 26 травня 2015 року на Лук’янівському військовому кладовищі у Києві, увічнена і на Попаснянщині меморіальною дошкою, до підніжжя якої щойно лягли живі квіти. Адже ГЕРОЇ не вмирають.