Прес-центр9 травня 2021, 11:05

У Попасній відзначили 76 – ту річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

У Попасній відзначили 76 – ту річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Сьогодні у Попасній відбулись урочисті заходи з нагоди відзначення 76-ї річниці Перемоги на нацизмом у Другій світовій війні, в яких взяли участь ветерани війни, учасники бойових дій на Сході України, військовослужбовці,  молодь  і мешканці міста, представники ветеранських об’єднань  - міської та первинної організації залізничників.

В контексті локальної історії Попаснянщина пережила окупацію, руйнування,  а згодом відновлення інфраструктури. Натомість, найбільш вагомі втрати – це численні людські жертви.  Саме про це в першу чергу згадують  історики, політики, очевидці, описуючи події найбільш драматичної події  20 століття - Другої світової війни.

Пам'ять про зусилля, завдяки яким було приборкано нацизм, продовжує жити і потребує осмислення кожним поколінням.

Саме тому щороку, 9 травня, в Україні  збираються жителі громад для того, щоб  згадати події тих буремних років, віддати шану дуже небагатьом ветеранам та свідкам тієї війни, вклонитись світлій пам’яті усіх, хто наближав довгоочікувану перемогу та відбудовував зруйновану, повоєнну країну.

В ході урочистої частини  заходу, що пройшов у Попасній, до присутніх звернувся голова Сєвєродонецької РДА Роман Власенко, голова Попаснянської ВЦА Микола Ханатов, які в першу чергу побажали миру на українській землі та висловили глибоку вдячність борцям з нацизмом.

Роман Власенко, Микола Ханатов, містяни поклали квіти до пам’ятнику загиблим у роки Другої світової війни  на площі Героїв.

Вічна пам'ять полеглим. Вдячність і шана живим!