Прес-центр9 травня 2021, 12:05

У прифронтовому Золотому - 4 вшанували пам'ять загиблих у Другій світовій війні

У прифронтовому Золотому - 4  вшанували пам'ять загиблих у Другій світовій війні.

З нагоди відзначення 76 – річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні голова Сєвєродонецької районної адміністрації Роман Власенко, керівник Гірської міської військово-цивільної адміністрації Олексій Бабченко, військовослужбовці підрозділів ЗСУ та Державної прикордонної служби, керівництво ВП «Шахта «Золоте», активісти ветеранських організацій  і мешканці громади   поклали квіти до  Меморіалу воїнам, загиблим у Другій світовій.

Пам’ятник-монумент розташований у центрі селища, у парковій зоні. Під стягом на високому постаменті стоять дві постаті: чоловіка-бійця та жінки-захисниці. Біля підніжжя композиції є меморіальна дошка. Пам’ятник було встановлено у 1961 році на місці братської могили захисників  міста Золоте у 1941-1942 роках.

Присутні вшанували хвилиною мовчання подвиг солдат і офіцерів, які захищали попаснянську землю від нацистів. Поминальну службу за полеглими провів настоятель місцевої Свято - Миколаївської церкви отець Вадим.

Як і сім останніх років, День Перемоги над нацизмом ми відзначаємо  в умовах проведення операції об’єднаних сил в Луганській і Донецькій областях. Золоте – 4 з 2014 року – це прифронтова зона. І незважаючи на це,  пам’ятник  загиблим у Другій світовій  за ініціативи голови обласної адміністрації Сергія Гайдая до 8, 9 травня  було відремонтовано і приведено у належний стан. До цієї благородної справи долучились військові, шахтарі, а також будівельна організація БК ТОВ «Лиск».