Прес-центр24 червня 2021, 08:06

У Рубіжному відбувся спортивний захід з нагоди святкування Міжнародного Олімпійського дня

У Рубіжному відбувся спортивний захід з нагоди святкування Міжнародного Олімпійського дня.
23 червня на базі Рубіжанської школи № 10 пройшло обласне спортивне свято - Всеукраїнський Олімпійський день. Організацію та проведення заходу здійснили Луганське обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОНУ за підтримки управління спорту Рубіжанської міської ради. Серед гостей свята та її учасників була заступниця голови Сєвєродонецької райдержадміністрації Катерина Колесникова.
У рамках заходу юні спортсмени демонстрували свої спортивні навички, показували гімнастичні елементи, а всі без виключення присутні долучились до флешмобу «Олімпійська зарядка».
Рішення про святкування 23 червня Міжнародного Олімпійського дня було прийнято у січні 1948 року Міжнародним олімпійським комітетом. Ця дата була обрана для того, щоб увічнити дату створення МОК 23 червня 1894 року після того, як ентузіаст відродження олімпійського руху барон П'єр де Кубертен у Парижі оголосив свою історичну доповідь перед міжнародним атлетичним конгресом.
Основна мета проведення Олімпійського дня - це розвиток олімпійського руху в Україні, популяризація здорового способу життя, залучення широких верств населення до регулярних занять фізичною культурою і спортом