Прес-центр6 липня 2021, 09:07

У Золотому Луганської області починається реалізація пілотного проєкту з обігріву житла індивідуальними електричними обігрівачами

У Золотому Луганської області  починається реалізація пілотного проєкту з обігріву житла  індивідуальними електричними обігрівачами.

5 липня у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України відбулась нарада із керівником програми Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні  щодо запуску проєкту із забезпечення обігріву житла у населеному пункті Золоте  індивідуальними електричними обігрівачами та покращення стану електричних мереж для подальшої планової відмови від центрального опалення.

Населений пункт Золоте Сєвєродонецького району Луганської області знаходиться на лінії розмежування. Через пошкодження житлово-комунальної інфраструктури відновлення централізованого теплопостачання потребує значного фінансування та тривалого часу на проведення ремонтних робіт. Тому одним із альтернативних варіантів вирішення проблеми обігріву житлових приміщень в короткостроковий термін є забезпечення жителів  електричними обігрівачами.

Попередньо представниками Міжнародного  комітету Червоного Хреста та Мінреінтеграції було проведено оцінку ситуації щодо системи централізованого опалення у Золотому, яка допомогла знайти альтернативні рішення. Крім того, ситуація вивчалась фахівцями безпосередньо на місці, адже 4 квітня 2021 року група МКЧХ спільно з Луганською ОДА  та Гірською міською ВЦА відвідали населені пункти Золоте-1 та Золоте-2 і визначили найбільш відповідні локації для майбутнього пілотного проєкту.

В цілому проєкт включатиме наступні заходи:  зовнішня ізоляція всього фасаду будівлі, благоустрій вікон для 20 квартир, покращення ліній електропередач для 20 квартир (внутрішніх та зовнішніх), поставка та монтаж електричних обігрівачів, варильних та котлів водонагрівання для 20 квартир.  

https://www.minre.gov.ua/.../minreintegraciyi-ta-mkchh...