Прес-центр9 травня 2021, 13:05

Урочистий мітинг, покладання гірлянди Слави – у Кремінній пройшли урочистості з нагоди відзначення Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Урочистий мітинг, покладання гірлянди Слави – у Кремінній пройшли урочистості з нагоди відзначення Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.  

Вимір Другої світової   - це численні, незбагнені за обсягом людські жертви, це риторичне питання: «Навіщо?». Але якими б не були причини найбільш кривавого   воєнного  конфлікту ХХ століття, ми  завжди будемо пам’ятати і  схиляти голови перед  українцями, всіма борцями з нацизмом, які 76 років тому вибороли для нас мир.

Вчора і сьогодні  в Україні  проходять  урочистості, тематичні культурно – мистецькі та патріотичні акції, покладання квітів до пам’ятників загиблим воїнам, інші  заходи за участі представників влади та місцевого самоврядування, ветеранів, військовослужбовців, громадськості.

9 травня у Кремінній на площі Красній пройшов районний захід, присвячений 76 – й річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. В ньому взяли участь  керівництво району і громади, жителі Кремінної, вихованці  Луганського військового ліцею, делегації  від підприємств, організацій, установ.

Саме ліцеїсти, як  майбутнє українського війська,  розпочали урочисту частину заходу із покладання Гірлянди Слави до Меморіалу пам’яті кремінянам, загиблим  на війні.

З вітаннями до присутніх звернулись заступниця голови Сєвєродонецької райдержадміністрації Катерина Колесникова та  міський голова Володимир Струк.

«Ми висловлюємо щиру і безмежну вдячність захисникам всіх поколінь, які присвятили себе служінню Українській державі», - відзначила Катерина Колесникова.  Миру і перемоги нашій Україні побажав Володимир Струк.