Прес-центр9 лютого 2022, 13:02

В ході колегії Державного архіву області підведені підсумки роботи архівістів у минулому році та визначені пріоритети – 2022

В ході колегії Державного архіву області підведені підсумки роботи архівістів у минулому році та визначені пріоритети – 2022.

9 лютого в Луганській облдержадміністрації  пройшло засідання колегії Державного архіву Луганської області за участю заступниці голови облдержадміністрації Катерини Безгинської під головуванням директора Держархіву області Вікторії Кривицької.

До участі у засіданні долучились начальники архівних відділів райдержадміністрацій, ОТГ, військово-цивільних адміністрацій, Трудових архівів області, керівники апаратів та заступники голів РДА. Сєвєродонецький район представляли член колегії Державного архіву, керівник апарату Вікторія Попова та начальник архівного відділу Кристина Хащенко

Традиційно, на першому засіданні  року учасники колегії розглянули питання про підсумки роботи архівних установ області у 2021 році та пріоритетні завдання на 2022 рік.

Перед початком обговорення питань порядку денного Катерина Безгинська звернулася до учасників колегії, подякувала колегам за плідну роботу протягом минулого року і наголосила на тому, що сьогодні питання збереження архівного фонду області є дуже важливим, а архівна справа у сучасних умовах потребує розвитку. Зокрема, керівників на місцях вона закликала вирішувати низку питань матеріально-технічного забезпечення: виділення приміщень під архівосховища, збільшення протяжності стелажного обладнання,  забезпечення комп’ютерною та оргтехнікою, меблями тощо. І головне, на чому акцентувала увагу заступниця голови обласної адміністрації,   –  це необхідність виводити роботу з документами на цифровий рівень.

Після звіту директора Державного архіву Луганської області Вікторії Кривицької та обговорення доповіді  було прийнято рішення колегії від 09.02.202 №1/1 «Про підсумки роботи архівних установ області у 2021 році та пріоритетні завдання на 2022 рік».