Прес-центр21 липня 2021, 10:07

В області створено представництво Національної соціальної сервісної служби

В області створено представництво Національної соціальної сервісної служби.

15 липня цього року розпочало свою роботу Головне управління Національної соціальної сервісної служби у Луганській області.

Нагадаємо, що Національна соціальна сервісна служба України, утворена Постановою Кабінету Міністрів України від 26 серпня 2020 № 783, є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується та координується Кабінетом Міністрів України через Міністра соціальної політики. Її основне завдання – реалізація державної  політики  у сфері соціального захисту населення, захисту прав дітей, здійснення державного контролю за дотриманням вимог законодавства під час надання соціальної підтримки та за дотриманням прав дітей.

Нещодавно голова Сєвєродонецької райдержадміністрації Роман Власенко та перший заступник голови Євген Жданов зустрілися з начальником служби Оленою Бєліковою. Пані Олена розповіла про завдання та функції служби, цілі і напрями контролюючої роботи.

На нараді було обговорено перспективи співпраці та організацію забезпечення та координацію дій щодо забезпечення прав дітей, проведення соціальної роботи, надання базових соціальних послуг і соціальної підтримки відповідно до потреб жителів територіальних громад Сєвєродонецького району.

Роман Власенко привітав Олену Бєлікову з призначенням на посаду начальника обласної служби та побажав очолюваному нею колективу результативної роботи і  плідної співпраці з усіма  структурами, що опікуються питаннями соціального захисту населення.