Прес-центр8 жовтня 2021, 15:10

В рамках проєкту Ради Європи «Посилення захисту національних меншин, включаючи ромів та мов меншин в Україні» у Кремінній пройшла громадська акція

В рамках проєкту Ради Європи «Посилення захисту національних меншин, включаючи ромів та мов меншин в Україні» у Кремінній пройшла громадська акція.
Рада Європи (РЄ) продовжує підтримувати держави-члени в імплементації європейських стандартів прав людини на національному рівні шляхом перегляду законодавства, розвитку потенціалу та обміну найкращими практиками.
Рада Європи здійснює свій внесок у цей процес, реалізуючи проект "Захист національних меншин, включаючи ромів та мови меншин в Україні". Проєкт розпочався у березні 2018 року та є частиною Плану дій Ради Європи для України на 2018-2021 роки.
В рамках проєкту, 8 жовтня у місті Кремінна Сєвєродонецького району за участі активістів громадської організації «Бахтало дром», представників Ради Європи, ромського жіночого фонду «Чіріклі» центром міста пройшла хода «Гордість ромів». Завершилась вона колоритними пісенним вернісажем просто неба на центральній площі міста (наразі він триває).
Також організатори і учасники акції планують створити у Кремінній знакове місце, висадивши там дерева та кущі – в пам'ять про голокост ромів у період Другої світової війни, зокрема, масові розстріли у Бабиному Яру у Києві.