Прес-центр8 вересня 2023, 10:09

В Яблунівській громаді Івано-Франківської області відкрито Центр тимчасового проживання ВПО з Луганщини

7 вересня у селі Середній Березів Яблунівської селищної громади, що знаходиться у Косівському районі Івано-Франківської області, розпочав роботу шелтер для вимушених переселенців - луганчан.
Подія стала можливою завдяки співпраці Сєвєродонецької районної та Новопсковської селищної військових адміністрацій із Яблунівською радою та донорами - Благодійним фондом "Восток SOS" і Міжнародною організації з міграції (МОМ).
Приміщення колишньої медичної амбулаторії спочатку було відремонтовано за рахунок коштів IOM Ukraine , а згодом Восток SOS забезпечив його усіма необхідними для проживання меблями, побутовою та оргтехнікою.
"Завдяки підтримці наших партнерів - місцевої влади та потужних благодійних організацій, сьогодні ми маємо повноцінний Центр для тимчасового проживання жителів громад Луганської області на Прикарпатті. Переважна більшість нашої області наразі залишається окупованою, тому потреба у житлі, хай і тимчасовому, залишається для луганчан вкрай актуальною"- відзначив на церемонії відкриття Центру голова Сєвєродонецької РДА - начальник РВА Роман Власенко, який вручив Подяки та відзнаки Сєвєродонецької районної адміністрації Яблунівському селищному голові та представникам благодійних фондів.
Крім представників організацій - донорів та місцевої влади у відкритті Центру взяв участь директор Департаменту житлово - комунального господарства Луганської обласної адміністрації Віталій Сурай.

Центр знаходиться у гірській місцевості в селі Середній Березів Косівського району Івано-Франківської області і розрахований на проживання 20 осіб.
Основні умови - щомісячна оплата комунальних послуг і електроенергії, а також укладання договору на проживання.
Місячна оплата комунальних послуг розраховується в залежності від кількості осіб, які проживають у шелтері.
З питань поселення звертатись за телефоном координатора 0678321961.