Прес-центр19 травня 2021, 13:05

Вакцинація – це ефективний спосіб захистити себе від COVID-19

Вакцинація – це ефективний спосіб захистити себе від COVID-19.
Проведення щеплень від коронавірусу в Україні розпочалося 24 лютого. Вакцинація від COVID-19 дозволить українцям захистити себе і свої родини, щоб повернутися до звичного життя. Усі вакцини – безпечні й ефективно формують імунітет. Для щеплень доступні вакцини AstraZeneca, CoronaVac та Pfizer. Проведення вакцинації є добровільним та безоплатним, незалежно від вакцини робити щеплення потрібно двічі.
Станом на 19 травня в Україні від коронавірусу зробили 994 872 щеплення. З них першу дозу отримали 957 346 людей (у тому числі у Луганській області – 20 210), другу дозу отримали 37 526 людей (у тому числі у Луганській області – 305).
Попаснянський Центр первинної медико-санітарної допомоги також здійснює заходи щодо вакцинації мешканців району, і на теперішній час проведено 450 щеплень першою дозою вакцини громадянам Попаснянської, Гірської та частково Лисичанської громад.
З метою надання методичної допомоги в організації процесу вакцинації Департаментом охорони здоров’я Луганської облдержадміністрації було надано тематичні інформаційні плакати, які передані для використання до Попаснянського Центру первинної медико-санітарної допомоги.