Прес-центр21 травня 2021, 13:05

Вебінар «Створення дієвих механізмів залучення громадськості до прийняття рішень в умовах нового адміністративно-територіального устрою» став частиною Тижня Відкритого Уряду – 2021

Вебінар «Створення дієвих механізмів залучення громадськості до прийняття рішень в умовах нового адміністративно-територіального устрою» став частиною Тижня Відкритого Уряду – 2021.

З 17 по 21 травня  в Україні (а також в інших країнах – учасницях глобальної Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд») проводиться Тиждень Відкритого Уряду.

Як учасниця  ініціативи, Україна рухається в напрямку збільшення відкритості урядування: покращення системи прозорих закупівель,  збільшення кількості електронних послуг,  спрощення доступу до інформації тощо.

 21 травня Департаментом масових комунікацій Луганської облдержадміністрації в рамках Тижня Відкритого Уряду було проведено вебінар «Створення дієвих механізмів залучення громадськості до прийняття рішень в умовах нового адміністративно-територіального устрою».

До участі у заході були запрошені представники органів місцевого самоврядування, районних державних адміністрації, зокрема, Сєвєродонецької РДА, військово-цивільних адміністрацій Луганської області, громадські активісти.

Під час вебінару, що пройшов з використанням платформи  ZOOM, були  розглянуті питання створення дієвих систем комунікації з громадськістю на місцевому рівні; утворення та функціонування консультативно-дорадчих органів при органах влади; залучення громадян до участі у підготовці, прийнятті та реалізації рішень органів виконавчої влади та місцевого самоврядування в умовах нового АТУ  Луганської області.

При обговоренні організації роботи консультативно – дорадчих органів мова йшла про громадські ради та громадські платформи впливу. Обидві ці форми є ефективними в плані залучення громадськості до діалогу. «Якісно організована комунікація на рівні влада – громадськість  – це очевидні бонуси  для всіх зацікавлених сторін», - відзначила модератор вебінара, представник Департаменту комунікацій Ганна Руденко.