Прес-центр2 липня 2021, 14:07

Верховна Рада ратифікувала Рамковий договір між Урядами двох країн щодо реконструкції Попаснянського водоканалу

Верховна Рада ратифікувала Рамковий договір між Урядами двох країн щодо реконструкції Попаснянського водоканалу.
13 травня було підписано Рамковий договір між Урядом України та Урядом Французької Республіки щодо підтримки фінансування покращення постачання питної води в Луганській області. Вже 18 червня на засіданні Уряду було схвалено проєкт Закону України про ратифікацію договору, який 1 липня було проголосовано у Верховній Раді.
Ратифікація Рамкової угоди Українським Парламентом є фінальним кроком і надасть змогу розпочати відновлення інфраструктури, яка має важливе соціально-економічне значення для мешканців Луганської області.
Нагадаємо, що міжнародний договір передбачає залучення кредиту в розмірі 70 млн. євро на строк у 40 років, включаючи пільговий період 15 років під 0,0092% річних для відновлення та модернізації мереж водопостачання та водовідведення в Попаснянському районі Луганської області, які постраждали внаслідок збройної агресії РФ. Термін реалізації проєкту - 2022-2026 роки.
І головне: реконструкція Попаснянського водоканалу дозволить понад 1 млн українців на Луганщині отримувати якісну питну воду.